Een imker in de klas

Leerlingen van alle leeftijden vinden bijen en de imkerij enorm fascinerend. Zodra de imker begint te vertellen zijn en blijven ze geboeid. Zeker als ze tussendoor al hun vragen mogen stellen en de imker met veel humor de aandacht weet vast te houden.

De gastlessen en workshops

Elke gastles of workshop duurt één tot anderhalf uur. Als er tijd en ruimte voor is dan is het geen probleem als dit iets uitloopt.

Hieronder staan er enkele genoemd. Daarnaast zijn er in overleg verschillende gastlessen en workshops op maat mogelijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Neem dan gewoon even contact op voor een passend aanbod.

Gastles van de imker

Educatieve gastles over bijen, honing en de imkerij. De imker neemt de leerlingen mee in het verhaal van de honingbij en hierbij worden heel veel materialen uitgeprobeerd, aangeraakt, geroken, gepast en bekeken. Lees verder >>

Workshop waskaarsen maken

Actieve workshop waarbij de leerlingen zelf een waskaars dompelen. Van echte bijenwas. Hiervoor bekijken ze kort hoe bijen de was maken en gaan dan aan de slag. Let op: Dit zijn echte dompelkaarsen, niet een opgerolde kaars van een velletje bijenwas. Lees verder >>

Gastles over biodiversiteit

Educatieve gastles over biodiversiteit. Leerlingen gaan actief aan de slag met het begrip biodiversiteit. Door leuke opdrachten leren ze waarom veel planten en dieren elkaar nodig hebben. Lees verder 

Op excursie

Op excursie naar de bijen

Een gastles over de imkerij is ook te combineren met een leuke excursie. Hiervoor zijn verschillende locaties mogelijk, zoals bij een fruitbedrijf. Dan wordt de gastles bijna een schoolreisje waar de leerlingen erg enthousiast over zijn!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Neem dan gewoon even contact op voor een passend aanbod.

Bijen staan aan het begin van onze voedselketen. Letterlijk. Want zonder deze bestuivende insecten groeien er geen appeltjes aan de bomen en besjes aan de struiken.

In een mooie kruisbestuiving met GezondWijs zijn er daardoor ook gastlessen over gezonde voeding mogelijk. Daarbij leren de leerlingen over de herkomst van groenten en fruit, proeven ze vele soorten fruit en maken ze puzzeltjes waarbij ze vaak onbekende soorten fruit leren kennen.

Kijk voor meer informatie over deze gastlessen en de andere mogelijkheden op GezondWijs.nl