Een uitgebreide kennismaking met de imkerij waarbij heel veel materialen worden bekeken, geroken, gepast en uitgeprobeerd.

Geschikt voor kinderen van 5 tot 16 jaar

Maximaal 30

1,5 uur

Bij de gastles bijen en imkerij gaan de leerlingen eerst kennismaken met het leven van de honingbij bij de imker.
Daarvoor worden veel materialen meegenomen vanuit de imkerij, zoals een imkerpak, een bijenkast, een beroker en een honingslinger. Dit mogen de leerlingen allemaal uitproberen. Als de weersomstandigheden het toelaten neemt de imker ook een kijkkastje met bijen mee om de bijen van heel dichtbij te kunnen bekijken.

De leerlingen leren veel over het leven van de honingbij, de producten die de bijen maken en wanneer deze verantwoord door mensen gebruikt kunnen worden.

Dit wordt allemaal interactief met de leerlingen doorgenomen, door veel vragen te stellen aan de leerlingen, op hun eigen niveau, en door de leerlingen vragen te laten stellen.

Deze gastles wordt, afhankelijk van het weer en de tijd, buiten afgesloten met een quiz (op het schoolplein bijvoorbeeld) waarbij de leerlingen nog even lekker in beweging komen. Daarna wordt er nog een knutselwerkje gemaakt welke de leerlingen uiteraard mogen houden.

De kosten voor deze workshop bedragen €105,- inclusief alle materialen.
Bij meerdere workshops, aansluitend en op één dag, bedragen de kosten per workshop €85,-.

Daarbovenop €0,21 per kilometer vanaf postcode 7814 XN.
Bij een verwachte reistijd van meer dan één uur wordt na overleg een offerte gemaakt.

Vul dan onderstaand formulier in en vraag gelijk even na wat de mogelijkheden zijn.