Zo werkt Tuinhoning

Een bijenkast op uw dak

In overleg plaatst Bij de Drenth één of meerdere bijenkasten op het dak of in de directe omgeving van uw bedrijf. Daarbij wordt eerst gekeken of dit mag op de door u gewenste locatie en of het mogelijk is. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met uw buren.
De honingbijen die in deze bijenkasten wonen vliegen af en aan in een straal van ongeveer 2 tot 3 kilometer rondom de kast. Dat is precies waar uw klanten wonen! Ze bezoeken tijdens hun vluchten dus de tuinen van uw klanten en zoeken daar de nectar die ze gebruiken om honing van te maken.

Honing slingeren met uw klanten

De imkers van Bij de Drenth onderhouden de bijenvolken het hele jaar rond en kunnen op enig moment de honing slingeren. Dit kan zelfs meerdere keren per jaar. Uiteraard biedt dat vele leuke mogelijkheden voor uw klanten om eens mee te gaan met de imker en bij de bijen te kijken of om zelf honing te slingeren. Honing die onder andere uit de eigen tuin komt! Pure beleving voor uw klanten.

BIJverkoop

Uiteraard is het uw vak om mooie producten te verkopen. Daar helpt Bij de Drenth graag bij door een kant en klare display, in standaard vloermaat 60X40. Deze vullen we voor u met diverse Drentse bijenproducten als honing, waskaarsen, stuifmeel en propolis. Uiteraard komt hier zodra het beschikbaar is de trots van uw bedrijf: zelfgeslingerde Tuinhoning bij. Dit is bij een gezonde ontwikkeling van het bijenvolk in de loop van het voorjaar mogelijk. Op de Tuinhoning komt een etiket naar keuze met een koppeling naar extra informatie over uw bijenkasten en de honing.

Bovendien vindt uw klant diverse bijvriendelijke bloembollen en bloemenzaden op deze display. Goed voor vele insecten maar zeker de wilde- en de honingbij.

De honing die u uw klanten kunt aanbieden uit uw eigen bijenkasten verkoopt u met een eigen etiket en onder de naam Tuinhoning. Daarmee wordt het product interactief ondersteunt met aanvullende informatie die uw klant vindt op www.tuinhoning.nl

Er wordt door de imker altijd een video gemaakt van het werk bij de bijen, het honing slingeren en de locatie waar de bijenkasten zijn geplaatst. Deze vindt uw klant via de unieke QR-code op de pot Tuinhoning samen met meer informatie over uw bedrijf, de bijenkasten en de honing.

Wat levert het op?

Bijen zijn hot

U krijgt ten eerste gegarandeerd veel free publicity. Bijen zijn’hot’, er is veel over te lezen in de media en niet in de laatste plaats op social media. Bij de Drenth levert u hiervoor actuele content in video, tekst en foto’s welke door de imker wordt gemaakt en die u gemakkelijk kunt plaatsen op uw accounts.
U ontvangt, zo is de ervaring, veel goodwill van uw klanten die het prachtig vinden dat uw onderneming Tuinhoning in het assortiment heeft. Het is immers uniek dat uw klanten honing kunnen kopen welke onder andere is gemaakt dankzij de bloemen in hun eigen tuin!

Groener ondernemen, MVO en BREEAM

Als ondernemer bent u bezig met ‘groener’ ondernemen wanneer u bijenkasten op of nabij uw onderneming plaatst. Gebruik uw aanwinst daarom ook voor uw MVO-beleid of het verhogen van uw BREEAM-score.
In alle communicatie is aandacht voor zowel de wilde- als de honingbij, geschikte en ongeschikte bloemen en planten en wat uw klant allemaal kan doen om zelf bij te dragen aan het vergroten van de lokale biodiversiteit.
Bovenstaande levert u niet direct euro’s op maar uiteraard kunt u hier met uw assortiment op inspelen.

Vanzelfsprekend krijgt u alle honing welke uit de door u gehuurde bijenkasten komt. Het is een natuurproduct waarvan de opbrengst zich niet laat voorspellen. Bovendien werken de imkers van Bij de Drenth op verantwoorde wijze en wordt er nooit maximaal maar altijd optimaal honing geoogst.

Een uitstekende gemiddelde opbrengst

Het bijenvolk mag geen schade ondervinden van het oogsten van de honing. Zo kan de opbrengst per kast variëren tussen de 0 en 40 kilo honing per jaar. Een gemiddelde van 20-25 kilo is doorgaans goed haalbaar en wordt gerealiseerd door een verantwoorde keuze in het aantal bijenkasten per locatie.
Bij afname van meerdere bijenkasten is het te verwachten een mooie hoeveelheid Tuinhoning tegemoet te kunnen zien. Daarnaast heeft u op de BIJverkoopdisplay het hele jaar rond omzet uit lokale Drentse honing en andere bijenproducten in uw winkel, alle met een zeer prettige marge.

Hoewel uw keuze voor groener ondernemen niet alleen op euro’s gebaseerd zal zijn verdient u deze investering naar verwachting ieder jaar terug in omzet, goodwill en publiciteit. Als u uw klanten Tuinhoning aanbiedt bepaalt u immers zelf de verkoopprijs en daarmee uw omzet.
Wenst u een zekerder rendement? Er zijn in overleg diverse spaarprogramma’s mogelijk waarbij klanten en leveranciers uw investering (mee)financieren. De mogelijkheden verschillen per onderneming en worden als maatwerk geleverd door Bij de Drenth, rekening houdend met uw klantenprofiel, klantenaantal, leveranciers en de mogelijkheden in uw commerciële jaarplanning.

Uw eigen honing

Uw honing wordt geleverd in potten van 250 en/of 450 gram en u bepaalt daarvan zelf de verkoopprijs. U kunt dit uiteraard aanpassen aan het aanbod.

De pot wordt voorzien van een etiket naar uw ontwerp of welke door Bij de Drenth wordt ontworpen. Het dient in ieder geval aan alle wet- en regelgeving te voldoen en daar draagt Bij de Drenth zorg voor. Op het etiket staat het Tuinhoninglogo en een QR-code waarmee de klant met de tablet of smartphone snel leuke informatie vindt over uw bedrijf, de bijenkasten, het honing slingeren en het werk van de imker. Uiteraard is hier in overleg van alles mogelijk.

Onze pakketten

Bij de Drenth levert verschillende pakketten voor uw onderneming

Bent u ook enthousiast over bijen bij uw bedrijf?

Klik dan hier voor onze mogelijkheden of neem direct contact op voor advies op maat.

Of neem gelijk een kijkje op de Tuinhoning website

Dat is immers de plek waar uw klanten het allemaal gaan beleven en waar uw bedrijf een eigen pagina met alle video’s krijgt!

Tuinhoning.nl