Jouw droom is een gezonde school, waar de ouders en de school samenwerken aan een gezonde opvoeding voor de leerlingen. Wetend dat een fitte leerling gewoon beter presteert. Ook wetend dat niet elke leerling van huis uit dezelfde kansen krijgt om gezond op te groeien.

Kortom, je bent toe aan een volgende stap om te komen tot een gezondere school!

Ongeacht je startpositie helpt het team van Lekker gezond op school je verder.
Zonder extra werkdruk, zonder een studiedag aan te besteden, direct aan de slag.


Teamsessie

Met de teamsessies weet je waar je staat met je hele team en ben je aan de slag met concrete stappen waar iedereen zich goed bij voelt.

Wij bieden een teamsessie van een uur, op verzoek zelfs inclusief lekker gezonde lunch voor tussen de middag. Daarbij gaan we in gesprek over de huidige situatie op school en de gezamenlijk gedragen ambitie om naar toe te werken. Dit op het gebied van voeding, drinken en traktaties.

In één uur duidelijkheid en een concrete richting voor vervolgstappen. Na afloop ontvangt u een weergave van het besprokene met daarin kernachtig samengevat de hoofdpunten en enkele handvatten om in te zetten.


Uitwerksessie

In de uitwerksessie bieden we ondersteuning voor het gezonde schoolteam, de gezonde school coördinator, de locatieleider of directeur. Daarbij komen we samen tot concreet uitvoerbaar beleid.

In ongeveer twee-en-een-half uur heeft u een aantal uitgangspunten voor het (aanvullende) beleid. U kent de richting heeft overzichtelijk welke stappen hoe weggezet kunnen worden in een werkbare en acceptabele tijdsplanning.
Na afloop ontvangt u dit in een verslag, met aanbevelingen voor het beleid.


Schoolfruitplan

Past het in je beleid om structureel gezonde voeding aan te bieden? Start dan met drie dagen per week een gezond 10-uurtje. Als je al deelneemt aan het EU-schoolfruit is je school al bekend met groenten en fruit op school. We helpen graag om dit een heel schooljaar mogelijk te maken.

Hierbij krijg je advies over de kosten, diverse mogelijke subsidies, ondersteuning om de ouders te betrekken en de ouderbijdrage te verhogen en mogelijkheden om zonder budget toch een jaar lang groenten en fruit op school te ontvangen.


De podcast: Lekker gezond op school

Luistertip om gelijk een gezonde start te maken: De “Lekker gezond op school” podcast.

In deze podcastserie bespreken Maja Zuiderveld en Arjan Bouwhuis diverse actuele thema’s over gezondheid en voeding op school. Er worden herkenbare voorbeelden benoemd. Daarbij krijg je als leerkracht of schoolleider in het primair onderwijs vele praktische handvatten aangereikt om direct op te pakken met je collega’s!

In tien minuten bijgepraat. Laat ons weten wat je er van vindt.

Luister direct de laatste aflevering of klik hier om alle afleveringen te beluisteren.


Geïnteresseerd?

Neem voor meer informatie of een afspraak gerust contact op!

Maja Zuiderveld – 06-11360147 – maja@bureaudrbij.nl

Arjan Bouwhuis – 06-21326417 – arjan@schoolfruit.nl


Lekker gezond op school is een initiatief van Maja Zuiderveld en Arjan Bouwhuis.

Maja helpt scholen ontwikkelvraagstukken te zien én actief op te pakken. Dit met een lange en brede ervaring in het onderwijs, onder andere als directeur, vanuit Bureau d’r bij.

Arjan heeft veel kennis opgedaan over voedsel en kwaliteit en adviseert basisscholen over gezonde voeding op school. Daarbij helpt hij dit structureel mogelijk te maken, onder andere door de inzet van schoolfruit en de fruitvriendjes.

Samen delen wij de passie voor een gezondere school waarbij we geloven in een preventieve aanpak.

Lekker gezond op school wordt aangeboden onder de naam GezondWijs. Kijk op www.gezondwijs.nl voor alle informatie en contactmogelijkheden.